• Forside
 • Blog
 • Joomla 4 er en realitet - hvad gør jeg nu?

Joomla 4 er en realitet - hvad gør jeg nu?


Joomla 4 er en realitet - hvad gør jeg nu?

Er du i tvivl om du skal opgradere dit Joomla 3 website til Joomla 4? Joomla 4 har været i udvikling i flere år, så derfor var begejstringen da også stor, da Joomla 4 endelig blev frigivet i en stabil udgave. 

Joomla 4 byder på en række nye funktioner og fordele som gør, at du måske vil planlægge en opgradering hurtigst muligt. Joomla 4 er hurtigere, mere sikkert, har mulighed for workflows i forhold til udgivelse af indhold og et lækkert nyt administrationsinterface. Du kan tilpasse design og tekster på de mails der udsendes og du får en bedre søgefunktion - og meget mere. 

Joomla 4 føles bestemt som et færdigt og stabilt produkt, og vil derfor ikke være bekymret for at tage version 4 i brug i produktion nu. 

Argumenterne i forhold til en opgradering er bestemt til stede, men i virkeligheden er det ikke en opgradering, men derimod en migrering. Der er sket meget under overfladen, og det er langt fra alle udvidelser der i dag er klar til Joomla 4. 

Derfor skal du første omgang opgradere til Joomla 3.10 og opdatere alle dine udvidelser. Derfra undersøge hvorvidt de udvidelser du anvender, understøtter Joomla 4. Joomla 3.10 har end of life d. 17.08.2023, hvorfor bugs og sikkerhedsrettelser altså bliver udgivet de næste små 2 år. Der er med andre ord tid nok, hvis du kan vente.

Har du mod på selv at migrere, er denne officielle guide værd at læse. Alternativt tilbyder jeg migrering af dit website til Joomla 4. 

OBS: Migreringen bør aldrig ske på et website i produktion, men altid på en backup i et testmiljø først. Dette kan ikke understreges nok. 

Nye website med Joomla 3 eller 4?

Skal du bygge et nyt website med Joomla vil jeg som udgangspunkt anbefale version 4, men hvorvidt det er muligt afhænger af din kravspecifikation. Som før nævnt, er der stadig mange udvidelser som ikke er klar til Joomla 4. Afhænger dit website brugen af udvidelser der endnu ikke er opdateret kan det være nødvendigt i første omgang at bygge websitet i Joomla 3, og derefter planlægge en senere opgradering / migrering til Joomla 4, eller alternativt vente til udvidelserne er klar. 

Vælger man de rette udvidelser, og template framework er det i Joomla 4 muligt at bygge alt fra simple websites til meget komplekse og samtidig være tryg ved en stabil kodebase, der kan håndtere fremtidige behov. 


Læs også disse artikler fra bloggen

Jeg har over 16 års erfaring med Joomla, og løser store såvel som små opgaver. Alt fra ide til design og udvikling. 

Brug for hjælp?

Kundeområde

Kontakt

 • Mail

  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Telefon

  70 70 15 01

 • Telefontid

  Man - Fre (10:00 - 16:00)

Joomla-CMS.dk er en del af dform ApS.


Joomla-CMS.dk er ikke tilknyttet eller godkendt af The Joomla! Project™.
Brug af Joomla!® navn, symbol, logo og tilhørende varemærker er tilladt under en begrænset licens udstedt af Open Source Matters, Inc.