• Forside
 • Blog
 • Joomla SEO: Sådan får du det maksimale ud af din hjemmeside

Joomla SEO: Sådan får du det maksimale ud af din hjemmeside


Joomla SEO: Sådan får du det maksimale ud af din hjemmeside

Joomla er et populært indholdsstyringssystem (CMS), der bruges af mange websiteejere og udviklere. Det er en kraftfuld platform, der giver brugerne mulighed for nemt at oprette og administrere deres websites, men det kræver også lidt opmærksomhed for at sikre, at siden er optimeret for søgemaskiner. Denne artikel vil undersøge de bedste praksisser for SEO i Joomla og hvordan de implementeres.

Søgeordsoptimering

Det første skridt i at optimere din Joomla-side for søgemaskiner er at undersøge og vælge de rigtige nøgleord. Disse nøgleord skal være relevante for dit indhold og hvad brugere måske søger, når de leder efter din side. Når du har valgt dine nøgleord, skal du sørge for at inkludere dem i titlen, meta-beskrivelsen og gennem hele indholdet på din side.

URL-struktur

Strukturen af ​​dine URL'er kan også påvirke dine søgeresultater. I Joomla er det bedst praksis at bruge korte og beskrivende URL'er, der inkluderer dine nøgleord. Derudover skal du sørge for, at dine URL'er er sat til "SEF" (søgemaskinevenlig) format i Joomla's globale konfigurationsindstillinger.

Sitemaps og Robots.txt

Oprette en sitemap og en robots.txt-fil kan også hjælpe med at forbedre dine søgeresultater. En sitemap er en fil, der lister alle siderne på din side, hvilket gør det nemmere for søgemaskinerne at kravle og indeksere dit indhold. En robots.txt-fil fortæller søgemaskinerne, hvilke sider på din side, der ikke skal krydses. Begge disse filer kan nemt genereres i Joomla ved hjælp af udvidelser som Xmap eller JoomSEF.

Pas på duplicate content

Selvom Joomla er et af de mest populære Content Management Systems på markedet, kan det også skabe en stor mængde duplikeret indhold, hvis det ikke håndteres korrekt. Duplikeret indhold er indhold, der findes på flere forskellige webadresser, og det kan alvorligt skade et websteds muligheder for at rangere godt i søgeresultaterne. En af de største udfordringer med Joomla er den interne URL-struktur. Derudover kan de indbyggede muligheder for at printe og gemme som PDF også skabe duplikeret indhold.

Joomla har også en egen Search Engine Friendly URL-struktur, som kan aktiveres i administrationspanelet, men den indeholder stadig ID-numre, som kan skade placeringen i søgemaskinerne. For at undgå duplikeret indhold i Joomla, er det vigtigt at fjerne ID-numre fra URLs og fjerne index.php fra URL-strukturen.

Husk derfor at omdøbe htaccess.txt til .htaccess i roden af dit website og aktivere både "Søgemaksinevenlige URLer" og "Brug URL omskrivning".

Indholdsoptimering

Til sidst er det vigtigt at opdatere dit indhold regelmæssigt og sikre, at det er af høj kvalitet og relevant for din målgruppe. Søgemaskiner favoriserer sider, der giver værdifuld og informativt indhold, så sørg for at inkludere dine nøgleord i tekstens krop og brug header tags (H1, H2, osv.) til at organisere dit indhold. Derudover kan brugen af alt tags til billeder også hjælpe med at forbedre dine søgeresultater.

Selvom Joomla er et kraftfuldt CMS, kræver det også opmærksomhed for at sikre, at siden er optimeret for søgemaskiner. Ved at følge de bedste praksisser for SEO i Joomla, såsom nøgleordsoptimering, URL-struktur, sitemaps og robots.txt, og indholdsoptimering, kan du forbedre dine søgeresultater og drive mere trafik til din side.

Start med din søgeordsanalyse

En søgeordsanalyse er en metode til at undersøge og identificere de vigtigste søgeord og søgeudtryk, som dit publikum bruger, når de søger efter produkter eller tjenester som dem, du tilbyder. Det er en vigtig del af SEO-strategien, da det hjælper med at målrette dit indhold til de rigtige søgeord og forbedre dine søgeresultater.

For at lave en søgeordsanalyse kan du følge disse trin:

 • Dataindsamling: Saml data om søgeordene, som dit publikum bruger ved hjælp af værktøjer som Google Keyword Planner, SEMrush eller Ahrefs. Disse værktøjer giver dig information om søgevolumen, konkurrence og relaterede søgeord.
 • Organiser data: Organiser dataene ved at kategorisere søgeordene efter emner og kompetencer. Dette giver dig et overblik over, hvilke emner dit publikum er interesseret i og hvilke søgeord, der har høj søgevolumen og lav konkurrence.
 • Vælg søgeord: Vælg de vigtigste søgeord, der er relevante for dit indhold og din virksomhed. Vælg søgeord med høj søgevolumen og lav konkurrence for at opnå de bedste resultater.
 • Implementer søgeord: Implementer søgeordene i dit indhold, meta tags og URL-struktur for at optimere din side for søgemaskinerne.
 • Mål og juster: Mål resultaterne af din søgeordsanalyse og juster din SEO-strategi efter behov. Hold øje med dine søgeresultater og brug dataene til at forfine din søgeordsanalyse og forbedre dine resultater.

Det er værd at bemærke at SEO er en kontinuerlig proces, så man bør løbende gennemføre en søgeordsanalyse for at holde sig ajour med søgeordene og søgeudtrykkene, som dit publikum bruger, og tilpasse din SEO-strategi derefter.

Pillar pages som strategi for din indholdsstruktur

Pillar pages er en SEO-strategi, der involverer at oprette grundlæggende, informative sider på din hjemmeside, der dækker et bredt emne eller en kategori af emner. Disse sider fungerer som "piller" eller fundamenter for dit websteds indhold, og de er designet til at tjene som et centralt referencepunkt for dit publikum og for søgemaskinerne.

Fordelene ved at bruge pillar pages i SEO-strategien inkluderer:

 • Forbedret organisering: Ved at oprette pillar pages kan du organisere dit websteds indhold på en måde, der er let at forstå og navigere for både dit publikum og søgemaskinerne.
 • Øget indholdsdybde: Pillar pages giver dig mulighed for at dække et emne i dybden, hvilket kan forbedre kvaliteten af dit indhold og øge dine chancer for at rangere højere i søgeresultaterne.
 • Øget tiltrækning af links: Pillar pages er ofte godt skrevet og informative, hvilket kan tiltrække links fra andre websteder og forbedre din side's autoritet.
 • Øget trafik: Pillar pages er ofte relevante og nyttige for dit publikum, hvilket kan øge trafikken til dit websted og forbedre din brand awareness.

For at oprette pillar pages, skal du vælge brede, relevante emner for dit websted og oprette indhold, der dækker disse emner i dybden. Derefter skal du organisere dit indhold ved hjælp af interne links og strukturere dit indhold ved hjælp af header tags for at gøre det let at forstå og navigere. Det er vigtigt at vedligeholde og opdatere pillar pages regelmæssigt for at sikre, at dit indhold er relevant og up-to-date.

Optimer din konverteringsrate med videoer

Videoer kan være en effektiv måde at øge engagementet og trafikken på din hjemmeside, samt forbedre din SEO. Når det bruges korrekt, kan videoer hjælpe med at forbedre din side's rangering i søgeresultaterne og øge din synlighed for dit publikum.

Her er nogle måder, hvorpå videoer kan hjælpe med at forbedre din SEO:

 • Øget engagement: Videoer kan øge engagementet på din hjemmeside ved at give dit publikum et andet format at interagere med. Dette kan hjælpe med at holde besøgende på din side længere, hvilket kan forbedre din side's rangering i søgeresultaterne.
 • Øget tiltrækning af links: Videoer kan også tiltrække links fra andre websteder, da de ofte deles og embeds på sociale medier og andre websteder. Dette kan forbedre din side's autoritet og hjælpe med at forbedre din side's rangering i søgeresultaterne.
 • Øget trafik: Videoer kan øge trafikken til din hjemmeside ved at give dit publikum et andet format at interagere med, samt ved at tiltrække besøgende fra søgemaskiner og sociale medier.
 • Optimerede metadata: Metadata og tekstbeskrivelser er vigtige for søgemaskineoptimering, og videoer giver mulighed for at inkludere disse elementer, inklusiv titel, beskrivelse, tags og undertekst.

Det er vigtigt at sørge for at videoerne er optimeret korrekt for søgemaskinerne, ved at inkludere relevante metadata og tekstbeskrivelser, samt at hoste dem på din egen hjemmeside eller video hosting platforme som youtube, vimeo.

Husk din mobiloptimering

Optimering af hjemmesiden til mobilvisning er meget relevant i forhold til SEO, da flere og flere brugere bruger deres mobile enheder til at surfe på internettet og søge efter information. Derudover har Google og andre søgemaskiner indført mobile-first indeksering, hvilket betyder, at deres algoritmer først indekserer og rangerer en hjemmeside baseret på dens mobile version, i stedet for desktop versionen.

Her er nogle af de måder, hvorpå optimering af hjemmesiden til mobilvisning kan hjælpe med at forbedre din SEO:

 • Forbedret brugeroplevelse: En mobilvenlig hjemmeside giver brugerne en bedre oplevelse, da de kan nemt navigere og interagere med indholdet på deres mobile enheder. Dette kan føre til en længere session tid, hvilket kan forbedre din side's rangering i søgeresultaterne.
 • Øget hastighed: En mobilvenlig hjemmeside vil typisk indlæse hurtigere på mobile enheder, da den er optimeret til mindre skærme og lavere datahastigheder. Dette kan hjælpe med at forbedre din side's hastigheds score, hvilket kan have en positiv effekt på din side's rangering i søgeresultaterne.
 • Øget synlighed: En mobilvenlig hjemmeside kan øge din synlighed i søgeresultaterne, da søgemaskinerne favoriserer websteder, der er nemme at bruge og tilgængelige på flere enheder. Dette kan øge dine chancer for at rangere højere i søgeresultaterne, især på mobile søgninger.
 • Øget tiltrækning af links: En mobilvenlig hjemmeside kan også tiltrække flere links fra andre websteder, da flere og flere brugere bruger deres mobile enheder til at surfe på internettet. Dette kan forbedre din side's autoritet og hjælpe med at forbedre din side's rangering i søgeresultaterne.
 • Forbedret konverteringsrate: En hjemmeside der er optimeret til mobilvisning kan også øge konverteringsraten, da brugerne kan nemt foretage handlinger som at købe eller tilmelde sig på deres mobile enheder.

Optimering af hjemmesiden til mobilvisning er meget relevant for SEO, da det kan forbedre både brugeroplevelsen, hastigheden, synligheden, tiltrækning af links og konverteringsraten. Det er vigtigt at sørge for at hjemmesiden er mobilvenlig og responsiv for at sikre, at den er tilgængelig og nem at bruge på alle enheder.

Få hjælp af en Joomla ekspert

jeg en ekspert i Joomla SEO. Jeg har arbejdet med systemet siden dets begyndelse i 2005 og alle versioner siden. Jeg kender de bedste plugins, indstillinger og opsætningsmuligheder, og jeg kan hjælpe dig med at optimere din hjemmeside baseret på Joomla-platformen.


Læs også disse artikler fra bloggen

Jeg har over 16 års erfaring med Joomla, og løser store såvel som små opgaver. Alt fra ide til design og udvikling. 

Brug for hjælp?

Kundeområde

Kontakt

 • Mail

  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 • Telefon

  70 70 15 01

 • Telefontid

  Man - Fre (10:00 - 16:00)

Joomla-CMS.dk er en del af dform ApS.


Joomla-CMS.dk er ikke tilknyttet eller godkendt af The Joomla! Project™.
Brug af Joomla!® navn, symbol, logo og tilhørende varemærker er tilladt under en begrænset licens udstedt af Open Source Matters, Inc.